Ljepota
Možda će vas iznenaditi, ali muškarci vole dlačice na ženama. Zanima vas gdje točno?

Istraživanje provedeno na 1000 muškaraca pokazalo je da oni baš i nisu ljubitelji pretjeranog čupkanja, barem na jednom mjestu na tijelu

Ženama je postalo normalno uklanjati što više dlačica s tijela, a glava je jedino mjesto na kojem su dlake, i to što više njih, i dalje poželjne. Barem tako misle žene.

No, prema najnovijoj studiji provedenoj na muškarcima na Sveučilištu Oakland u Michiganu ipak postoji još jedno mjesto na tijelu na kojem su poželjne dlačice.
Ako vam je bitno što oni misle ili im želite biti privlačnije, ostavite svoje obrve na miru. Naime, studija je pokazala da muškarci vole čupave, guste obrve. 

Znanstvenici su analizirali ukuse 1000 ispitanika kada je u pitanju ljepši spol. Pokazali su im fotografije žena i zatražili da ih boduju po atraktivnosti. 

(FOTO: Thinkstock)

"Većina ih je preferirala žene s debljim obrvama. Moglo bi biti da deblje obrve ukazuju na druge kvalitete, kao što je sklonost dotjerivanju. A može biti i da su deblje obrve trenutno u modi. U svakom slučaju, pokazalo se da bi muškarci ženili žene s debljim obrvama", objašnjava autorica studije dr. Lisa Welling.

"Očekivali smo da će žene s debljim obrvama biti privlačnije muškarcima koji žele kratku vezu jer guste obrve ukazuju na višu razinu testosterona, no pokazale so se daje  stvar malo kompleksnija i da obrve indiciraju mnoge druge kvalitete", dodaje koautor studije dr. Justin Mogilski.

Ranije istraživanje provedeno u Kanadi, na Sveučilištu Toronto, povezalo je deblje obrve s egocentričnošću.  

Pročitajte još:

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!