Ostani doma
Ljepota
Neprijatelj u krevetu: Želite li lice bez bora pazite kako spavate
Pexels

Zategnuta i blistava koža želja je svake žene. Na genetiku ne možemo utjecati, no možemo na način spavanja

Redovita dnevna i noćna njega, zdrava prehrana, hidratacija, izbjegavanje nikotina i duhana, rekrecija - sve to blagotvorno djeluje na našu kožu, no jeste li znali da bore nisu samo genetski uvjetovane, već na njih utječe i položaj u kojem spavamo.

Dermatolog Joshua Zeichner za portal Mbg kaže kako nismo svjesni koliki utjecaj položaj spavanja ima na našu kožu te da bismo trebali spavati na leđima.

"Spavanje na boku ili na trbuhu znači da je lice na jastuku, što dovodi do boranja kože. Osim što će ovi položaji 'izgužvati' kožu, sile trenja mogu uzrokovati pritisak i upalu kože što dovodi do preranih bora", objašnjava za spomenuti portal dermatolog Zeichner.

(FOTO: Pexels)

Oksfordska studija objavljena na portalu Academic, istog sveučilišta, potvrđuje ovo mišljenje.

"Ekspresivne bore i bore od spavanja razlikuju se po nastanku, položaju i anatomskom obrascu. Sile pritiska djeluju na lice u bočnom položaju spavanja ili kod spavanja na trbuhu", stoji u studiji.

Dok smo mladi, nećemo vidjeti posljedice spavanja na koži jer je ona dobro opskrbljena kolagenom i brzo se vraća u svoje prirodno stanje, no s godinama kolagena je sve manje i koža više nije elastična te bismo se trebali okrenuti na leđa kada spavamo. Kada je lice redovito pritisnuto u jastuk po osam sati, teško da se neće vidjeti posljedice.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!