Ostani doma
Ljepota
Imate li lice na kojem se vide tragovi šećera? Gisele Bündchen potpuno izbjegava slatko
www.profimedia.hr

Šećer utječe na proizvodnju proteina i aminokiselina koji stvaraju kolagen i elastičnost. Također stvara više testosterona

Pročitajte bilo knjigu o starenju i uvijek će se spomenuti šećer. Liječnik Frank Lipman, holistički liječnik Gwyneth Paltrow detaljno govori o "toksičnom" učinku šećera na tijelo. Legendarni dr. Frederic Brandt govorio je da ako se odreknemo šećera možemo biti za deset godina. 

Liječnik Harold Lancer, dermatolog Kim Kardashian, Beyoncé i pola Hollywooda, objasnio je u svojoj knjizi kako šećer utječe na kožu. Ukratko, on razgrađuje kolagen, tvar zbog koje koža izgleda mladoliko i podignuto. "Šećer može oslabiti imunološki sustav i spriječiti ga da se bori protiv bakterija u tijelu", dalje kaže. Bakterija začepljene u porama stvaraju prištiće.

Šećer pokreće proizvodnju inzulina što stvara smetnje u iskorištavanju proteina. Utječe na proizvodnju proteina i aminokiselina koji stvaraju kolagen i elastičnost. Također stvara više testosterona. "Testosteron povećava pore, koža je masnija, vašu predivnu žensku kožu pretvara u kožu nogometaša", kaže dr. Lancer. za The Cut.

Trebate li se brinuti zbog voća?

Postoji voće i povrće kao što su cikla i mrkva kod kojih trebate biti oprezni. Svi dermatolozi se slažu da prerađeni šećer treba izbjegavati. Dr. Lancer ističe da treba obratiti pažnju i na hranu zbog koje pada glikemijski indeks te naglašava da treba biti oprezan. "Ne možete imati nisku razinu inzulina, nisku proizvodnju testosterona ako jedete voće 12 puta dnevno", objašnjava.

(Foto: Pixabay)

Što šećer čini vašem licu?

Kada se radi o testosteronu, previše ovog hormona može očvrsnuti krve žile. Šećer potiče dehidraciju. "Koža postaje blijeda, bez sjaja, a dobit ćete one neželjene tamne krugove", kaže dr. Lancer. "Ispijanje previše crnog vina može utjecati i na vas. Alkohol dehidrira i uzrokuje širenje kapilara, pa će se tamni krugovi istaknuti ispod očiju “, kaže dr. Idriss.

Gisele Bündchen i Tom Brady izbjegavaju šećer

Pomirimo se s tim, da bi Gisele Bündchen i Tom Brady vjerojatno izgledali fantastično da svaki dan jedu kolače. Ali njihova poznata protuupalna dijeta isključuje šećer. Upala se stvara načinom života, a može ju uzrokovati stres, nedostatak sna ili opuštanja i šećer.

Kada se ljudi odreknu šećera osjećaju promjene u roku od 72 sata do 96 sati. "Osjećat ćete se bolje, koža će bolje izgledati i neće biti toliko masna ili suha. Podočnjaci će se smanjivati", kaže dr. Lancer te dodaje da ako smanjite s tri kolača na dva to zapravo nije pravo odustajanje od šećera. Potpuno odustajanje od šećera pomoći će vašoj koži da bolje izgleda i sjaji.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!