Ostani doma
Roditeljstvo
Harmonie-Rose je zbog meningitisa ostala bez ruku i nogu: njezina volja za životom rastopit će vam srca
RTL

Harmonie-Rose najpozitivnije je dijete koje ste ikada vidjeli. Zbog bolesti ostala je bez udova. No to joj nije izbrisalo osmijeh s lica

Vezana vijest

Prerano rođena
mali boracOna je sinonim za čudo: rodila se u 24. tjednu i imala male šanse, no uspjela je sve prebroditi!

Baš kao i svaka trogodišnjakinja, Harmonie-Rose obožava crtati, skakati na trampolinu i igrati se najdražim igračkama. Ali za razliku od ostalih djevojčica, ona sve to radi bez ruku i nogu.

Kad je imala samo jednu godinu, dovezli su je u bolnicu jer je oboljela od meningitisa i tako teške sepse da su liječnici rekli njezinim roditeljima da joj moraju amputirati noge, ruke i vrh nosa kako bi je spasili.

Harmonie je dobila prve proteze prošlog rujna. Iste su dužine kao i njezine noge, malo duže. Zatim ih je prerasla, pa je dobila nove. Preko njih nosi čarape zato što su malo prevelike. 

Vezana vijest

Bolesna djevojčica
Opasna bolestPedijatrica objasnila kako prepoznati simptome meningokokne sepse

Uz umjetne noge Harmonie-Rose rabi i prilagodljivi uređaj za ruke za svakodnevne zadaće kao što su hranjenje. Počinje shvaćati da je drukčija. Kako je krenula u vrtić, uviđa da svi peru svoje ruke. I ona pere svoje ruke.

"Jednog smo dana sjedili i rekla mi je: Mama, gdje su moje ruke?, a ja sam rekla: Ti ne trebaš ruke. Zatim se iznenadila. Predstavlja se riječima: Zdravo, ja sam Harmonie bez ruku“, priča njezina majka Freya Allen

Zahvaljujući zaraznoj osobnosti i protezama, roditelji Harmonie-Rose nadaju se da će živjeti ispunjenim životom, no svjesni su promjena koje je u budućnosti čekaju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!