Roditeljstvo
Sve više žena koristi menstrualnu čašicu kako bi zatrudnjele - i doista bi moglo funkcionirati
Pixabay

Provjerili smo može li ovaj internetski trend, za razliku od mnogih drugih, doista raditi

Odlučili ste ostati trudni i počeli surfati internetom? Velike su šanse da ste naišli na preporuke drugih roditelja za menstrualne čašice.

Ova mala naprava najčešće je ekološki prihvatljiva i dobra alternativa tamponima. No, žene diljem svijeta navodno su joj pronašle i drugu namjenu. Sheery Ross, ginekologinja i stručnjakinja za žensko zdravlje, za Parents je otkrila da parovi doista koriste menstrualnu čašicu kao zamjenu za skupocjene tretmane plodnosti

(FOTO: Pixabay)

"Jedna od metoda koju parovi koriste je da partner ejakulira u čašicu, a zatim je žene stave u vaginu. Neki se,odlučuju na spolni odnos tako da žena odmah nakon seksa stavi čašicu kako bi sperma u tijelu ostala na mjestu i to blizu maternice", objašnjava. 

Vezana vijest

proširenje obiteljiŽelite brzo zatrudnjeti: slijedite ovaj plan od sedam koraka

Može li ova naprava pomoći?

Ross dodaje da naprava definitivno može pridonijeti začeću. 

"U svakom ejakulatu nalaze se milijuni spermija koji su pomični. Menstrualna čašica osigurava da spermiji idu samo u jednom smjeru i to u smjeru jajne stanice."

"Zdravi spermiji žive do tri dana. Što je duže sperma u cerviksu i blizu ulaza u maternicu, veće su šanse da će doći do trudnoće."

No, stručnjakinja savjetuje da ne držimo menstrualnu čašicu u tijelu duže od 12 sati. Sve duže od toga može uzrokovati poremećaj vaginalnog pH-a što rezultira infekcijama i upalama. 

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!