Roditeljstvo
Mama pozira prekrivena vrećicama za pohranu majčinog mlijeka i širi važnu poruku: 'Moramo se cijeniti'
Instagram screenshot/Kasey Jones

Kasey Jones nastavlja slati važnu poruku fotografijama koje neki hvale, a neki ne shvaćaju

Mađioničarke - tako bi zapravo trebali zvati mame koje rade i odgajaju djecu u isto vrijeme, ali vrlo često to olako shvaćamo.

Jedna je majka odlučila širiti svijest o tome koliko je uistinu teško žonglirati djecom i obvezama, a rezultat su fotografije koje su se proširile društvenim mrežama brzinom munje. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Working Mother Suit: Pumping in the Stalls || How we treat Mothers in our society reflects what we value the most and what we value the least. An all too common occurrence, we are often forced to pump in the bathroom stalls. Pumping liquid gold as the smell of shit and piss lingers in the air. If breast is best, give Mothers the space they deserve in the work place so we can comfortably collect the food that nourishes our baby. || A labor of labor || �: @jac000b #kaseyjonesart #art #design #sculpture #photography #mother #workingmother #mom #breastfeedingart #breastfeeding #breast #breastisbest #womenartist #motherartists #momart #contemporaryart #socialart #feministart #feminism #livingsculpture #artist #fitmom #women #womenartists #laborday #labor #america #pumproom #scarypumproom

A post shared by kaseyjones_art (@kaseyjones_art) on Sep 5, 2016 at 9:23am PDT

 

Kasey Jones, profesorica i umjetnica, jedva je balansirala sve svoje obveze nakon dolaska njezinog drugog djeteta na svijet, a znala je da nije jedina koja teško uspijeva organizirati takav život. Tada je kreirala tzv. 'odijelo mame koja radi.' 

Ova 'kombinacija' napravljena je potpuno od vrećica za pohranu majčinog mlijeka. Serija fotografija prikazuje Jones kako sjedi u javnom WC-u i pumpa mlijeko za bebu, kako zaposlena sjedi za stolom te telefonira u haljini od vrećica.

 

 

"U ranim satima bih se ustala i pumpala mlijeko, potpuno izmorena, a pripremala sam se podučavati preko 100 studenata. Osjećala sam se samo. Kada dojite, budni ste cijelu noć i hranite bebu. Probudite se ranije kako bi pohranili dovoljno mlijeka koje beba može piti dok vas nema. Odete na posao umorni, radite, pumpate, radite, pmpate", ispričala je za Huffington Post. 

No, to nije jedini apel koji je pokušala poslati ovakvim fotografijama. Osvrnula se i na problem osuđivanja dojenja u javnosti. Nije lako zatvoriti se u javni toalet svaki put kada beba treba jesti, istaknula je umjetnice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beauty & the Blood: Out of the Shadows of Shame || Warrior 2/3, 2018.

A post shared by kaseyjones_art (@kaseyjones_art) on Feb 26, 2018 at 6:43am PST

 

"Moramo cijeniti brigu o sebi jednako kao što cijenimo novac", dodala je Jones i objasnila koliku ulogu igra društvo te poručila mamama da nisu same. 

Svoje je prve radove u ovom 'outfitu' objavila još 2016. godine, ali još uvijek ih dijeli. Jones je nastavila širiti poruke o tijelu, roditeljstvu i društvu kroz druge ideje na svom Instagram profilu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!