Ostani doma
Roditeljstvo
Pripremite se: Roditelji, najmanje ćete spavati kad djeca budu u ovim godinama
Pexels

Manjak sna samo je jedna od 'nuspojava' roditeljsta. No, evo kad je situacija najteža

Svi znamo da djeca neizbježno dolaze u paketu s manjkom sna. Najčešće mislimo da su najgore neprospavane noći one kad se beba tek rodi. Međutim, nova studija otkrila je točno kad će roditelji biti najumorniji. Tvrtka Amerisleep analizirala je podatke o spavanju roditelja tijekom dvije godine. 

(FOTO: Pexels)

Naime, neiznenađujuće, mame i tate s bebom mlađom od godinu dana generalno spavaju najmanje. U kritičnu skupinu pripadaju i očevi s kćerima starim između tri i pet godina te sinovima između 13 i 17 godina. S druge strane, najmanje su naspavane majke s kćerima starima oko dvije godine i sinovima mlađima od godinu dana.

(FOTO: Pexels) 

Podaci su pokazali da im san najviše ometa bioritam beba, a novi roditelji teško se navikavaju na hranjenje usred noći, mijenjanje pelena i generalnu njegu bebe noći. No, ispostavilo se da očevi sinova starih između 13 i 17 godina spavaju približno malo kao i oni s tek rođenom djecom. U pitanju su tinejdžerske godine, pa se pretpostavlja da to stavlja veliki pritisak na ponašanje očeva.

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

 

Reci što misliš!