Ostani doma
Roditeljstvo
5 stvari zbog kojih mame najčešće osjećaju krivnju
Ilustracija/Thinkstock

Mama dvoje djece i blogerica podijelila je svoje iskustvo s drugim ženama. Priznala je zbog čega sve osjeća krivnju kao majka

"Majčinstvo je najteža i najizazovnija stvar koju sam radila. Mame se brinu i preispituju svaku stvar. Valjda je težak osjećaj kada znate da dijete u potpunosti ovisi o vama. Mame osjećaju krivnju jer nisu uvijek savršene, a život može nekad biti težak", piše mama dvoje djece i blogerica Ursula za Creative Healthy Family.

Kako dalje kaže majčinstvo je tako teško, tijelo se promjeni, mijenjaju se i emocije. Kad žena postane majka onda iskusi bezuvjetnu ljubav i krivnju. Ursula je dalje navela zbog čega žene najčešće osjećaju krivnju. 

1. Dojenje

Preporučeno za tebe

Ursula vjeruje da dojenje nije svima prirodno, pogotovo ne njoj jer joj je oba puta bilo jako teško. Dojila je samo nekoliko mjeseci. Međutim, kako dalje naglašava ono što je najvažnije je da mama bude sretna i da uživa u vikendu.

2. Zajedničko spavanje

Nikad nije ostavila dijete da plače u krevetiću. Nikad nije mogla. Djeca su uvijek spavala s njom u krevetu. I zbog toga je osjećala krivnju. Čula je različite priče o tome kako se dijete dobro naspava samo u sobi i kako će joj to uništiti brak. Osjećala se jako krivom.

(Foto: Thinkstock)

3. Povratak na posao

Mnogim ženama najteža stvar je ostaviti dijete i vratiti se na posao, tako je bilo i Ursuli. Svaku sekundu, minutu i sat osjećala je krivnju. Najgori dio je što voli svoj posao i lijepo joj je bilo izaći iz kuće.

4. Vrijeme samo za sebe

Poželi uzeti dan samo za sebe i zaboraviti na nekoliko sati da je mama. Zapravo, Ursula poželi otići na odmor samo na nekoliko dana. I tada osjeća krivnju, misli da je sebična i nezahvalna. Ima divnu obitelj i trebala bi biti s njima cijelo vrijeme. uživati svaki dan jer djeca brzo rasti.

5. Praktičnost 

Ursula nikad nije radila posebne albume s bebom, niti sačuvala komade odjeće ili prvu bebinu igračku. Čak se ne može sjetiti prve riječi svoga sina ili točan datum kad joj je kćer prohodala i zbog toga osjeća krivnju. Ona se brine za svoju djecu i sjeća se posebnih trenutaka. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!