Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Bebe koje spavaju same brže utonu u san i bolje se naspavaju
Thinkstock

Ako beba spava sama u sobi naučit će se sama uspavati što je velika prednost, poručuje pedijatrica koja je vodila studiju

Bebe koje spavaju same prije utonu u san i kvalitetnije i dulje spavaju od onih beba koje spavaju s mamom i tatom u sobi, pokazalo je istraživanje koje je nedavno provela Dječja bolnica u Philadelphiji, a zaključci su objavljeni u listu Sleep Medicine.

U istraživanju je sudjelovalo preko 16.000 beba i njihovih roditelja iz SAD-a, Australije, Brazila, Kanade, Velike Britanije i Novog Zelanda. Voditeljica studije dr. Jodi Mindell objasnila je kako su bebe koje spavaju same naučene da se same uspavljuju.

"Postoji veliki broj razloga zbog kojih je dobro da bebe spavaju u svojoj sobi, a glavni je taj što se same uspavljuju. Osim toga ne bude se često noću, a i roditelji se naspavaju", objašnjava Mindell.

Zaključci ove studije kontradiktorni su sa studijom Američke asocijacije pedijatara čiji zaključci su da bebe prvih šest mjeseci trebaju spavati s roditeljima jer se na taj način smanjuje rizik od sindroma iznenadne smrti novorođenčeta. 

Čitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!