Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Mali borac: beba rođena u 23. tjednu trudnoće proslavila veliki prvi rođendan
Thinkstock

Mama je progovorila o teškoj bitki njene kćer nakon što je rođena tako rano da joj je mozak bio vidljiv kroz kožu

22-godišnja Cheri Price dobila je trudove u 23 tjednu i šestom danu trudnoće. Kad se rodila mala Hailie Dillon, težila je samo 510 grama, pretrpjela kolaps pluća i sedam minuta bez disanja.

Vezana vijest

Nedonošče diplomac
Preslatke svečanostiBravo, mali borci: dodjele diploma za nedonoščad koja ide kući

Prošle je 18 dana prije nego što ju je majka mogla primiti u naručje nakon rođenja 23. veljače u bolnici James Cook u Middlesbroughu prošle godine. Cheri je rekla: "Kad se Hailie rodila, zvuči grozno za reći, ali izgledala je kao crveni vazemaljac. Bila je još u stadiju fetusa i uopće nije izgledala kao dijete - nismo mogli vjerovati da je preživjela. Od rođenja je stavljena u inkubator i nismo je mogli dodirnuti - ali kroz njezinu crvenu kožu vidjeli smo sve vene u mozgu", rekla je za metro.co.uk

Trudovi su započeli su u siječnju prošle godine, ali lokalna bolnica nije bila u stanju nositi se s takvim prijevremenim rođenjem. Cheri je odlučila je otići s 32-godišnjim dečkom Timothyom Dillonom do grada udaljenog čak 500 kilometara, kako bi bili bliže njegovom bratu koji im može pomoći i brinuti se za njihovog 11-mjesečnog sina Jacka.

Cijelim putem, koji je trajao osam sati i uključivao put brodom i vlakom, Cheri je bila u trudovima. Nakon što je provela dva tjedna u bolnicu, otpustili su je, i bili su spremni vratiti se kući. "Otpustili su me, ali mi je puknuo vodenjak i nakon dva dana došla je Hailie. Jako sam ponosna na nju, sve što smo prošli i sve što je ona prošla bilo je strašno."

Cheri i Timothy proveli su tri mjeseca u u bolnici James Cook u Middlesbroughu.Hailie još uvijek nije otvorila oči  - i morali su se suočiti s činjenicom da će možda oslijepiti jer se njezina mrežnice nije dobro razvijala.

Dijagnosticirana joj je treća faze retinopatije nedonoščadi i privatnim zrakoplovom su je morali prebaciti i specijalističku bolnicu gdje su joj uspjeli spasiti vid.

Mali borac Hailie Dillon pušena je kući 19. lipnja prošle godine - dva dana nakon stvarnom termina rođenja i proslavila je veliki prvi rođendan!

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!