Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Puno sigurnije i bolje za bebu: liječnici preporučuju novi način kupanja novorođenčeta
Thinkstock

Uobičajeni način kupanja novorođenčeta stresan je i za bebu i za roditelje, a ovaj novi opuštaju će za obje strane

Američki pedijatri preporučuju novu metodu kupanja novorođenčeta za koju tvrde da je puno ugodnija i sigurnija za bebu. Kažu, novorođenče nije naviknuto na izmjene temperatura i kupanje mu je svojevrsni šok.

Preporučuju da novorođenče prvo povijete u nježnu i meku tkaninu te tako povijenu bebu nježno stavite u kadicu s vodom kojoj je temperatura oko 37 stupnjeva Celzijevih, postepeno uranjajući prvo nogice pa trup do ramena.

Potom polako odmatajte novorođenče, krenuvši od nogica prema gore i nježno ga perite, polijevajući ga vodom. 

Ovaj način kupanja oponaša okolinu dobro poznatu bebi - maternicu i zbog toga će je brzo umiriti. Babice i liječnici ovu tehniku kupanja preporučuju za novorođenčad, ali i za starije bebe. Osim što je dobra za bebe, ovu metodu će zavoljeti roditelji jer je puno sigurnije držati bebu povijenu u tkanini. Ne može vam iskliznuti iz ruku. 

"Bebe su puno smirenije nakon ovakvog kupanja. Ne plaču, a i kupanje kraće traje. Sam proces je puno topliji i čišći, nego tradicionalno pranje bebe spužvom. Divno mi je vidjeti koliko su bebe sretnije nakon ovakvog kupanja", objašnjava medicinska sestra Shelli Calkins.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!