Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Istraživanja pokazala: bebe u trbuhu više vole Mozarta i Queen od Adele i Shakire
Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL

Možda vi uživate slušajući novi hit od Adele, ali izgleda da se vašoj bebi baš i ne sviđa. Tako su barem pokazala nedavno provedena istraživanja...

Znanstvenici su nedavnim istraživanjem došli do vrlo zanimljivog otkrića, prenosi Daily Mail. Kako pišu, provedeno istraživanje kod nerođene djece potvrdilo je da bebe u trbuhu preferiraju klasičnu glazbu i to, ni manje ni više, nego Beethovena, Mozarta i Bacha.

Mozart i ''Mala noćna muzika'' broj jedan

Istraživanje je provedeno između 300 fetusa kojima su redom puštali različite žanrove glazbe. Kod čak 91 posto beba u majčinoj utrobi najveće reakcije zabilježene su upravo tijekom pjesme ''Mala noćna muzika'' od skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta, kao i božićnih pjesmama.

Vezana vijest

Trudnica
Drugo stanje20 zanimljivih činjenica o trudnoći koje možda niste znali

Nerođene bebe začuđujuće nisu pokazale dobre reakcije na hitove popularne Adele, kao ni energične kolumbijske zvijezde Shakire. Umjesto njih, bebe su radije slušale hitove legendarne grupe Queen. 90 posto beba pokazalo je veliku reakciju tijekom puštanja njihovog hita "Bohemian Rhapsody''.

Klasična glazba kao najomiljenija

Znanstvenici s instituta Marquès proučavali su kretanje usta i jezika kod 300 fetusa između 18. i 38. tjedna trudnoće.

Najpozitivnije reakcije potaknula je klasična glazba na koje je reagiralo njih 84 posto, tradicionalna glazba na koju je reagiralo 79 posto te pop-rock glazba za koju je interes pokazalo 59 posto nerođene djece.

"Novorođenčad bolje razumije visoke tonove"

Iako se sa sigurnošću ne može reći zašto fetusi upravo na klasičnu glazbu najviše reagiraju, doktorica Marisa López-Teijón s instituta smatra da je stvar u tome što se, barem po njenom mišljenju, ''ovakva vrsta glazbe prenosi već godinama."

Ona smatra da je upravo glazba pravi oblik suvremene komunikacije među ljudima. "Novorođenčad također mnogo bolje razumije visoke tonove te na taj način shvaća da želimo međusobno komunicirati", tvrdi López-Teijón.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!