Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Dojilja s rijetkim stanjem donirala preko 15.000 doza majčinog mlijeka
Pixabay

Opće je poznato da jer majčino mlijeko najbolja hrana za bebe, no nisu sve bebete sreće da ih mame mogu dojiti. Za bebe iz Kalifornije tu je Tabitha Frost

I dok neke majke muku muče s manjkom mlijeka zbog čega ne mogu dojiti svoju bebu, Tabitha Frost iz Kalifornije ima sasvim drugačiji problem - njezine dojke proizvode previše mlijeka. Riječ je o rijetkom stanju koje se u medicini naziva sindrom hiperlaktacije.

Tabitha ima triput više mlijeka od prosječne dojilje te se mora izdajati svaka tri sata. Nakon što nahrani svoju devetomjesečnu kćerkicu Cleo, ostatak mlijeka donira majkama koje ne mogu dojiti i majkama čije su bebe alergične na umjetno mlijeko.  

Dosad je donirala  preko 15.000 doza mlijeka. "Uglavnom mlijeko dajem paru prerano rođenih blizanaca tu u okolici", kaže Tabitha otkrivajući kako nije ni malo lagano živjeti s ovim stanjem.

"Laktacija ne prestaje na odmoru niti na koncertu. Ja se izdajam svaka tri sata, bilo to u automobilu, na bejzbolskoj utakmici, u muzeju, usred noći".  Izdojeno mlijeko odmah zamrzava i sprema za mališane u potrebi.

"Tu je zaista puno posla, ali isplati se. Drago mi je vidjeti djecu koja napreduju zbog mog mlijeka. Ne planiram prestati uskoro", zaključuje 29-godišnja majka troje djece.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!