Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Ovi su roditelji na teži način naučili zašto ne smiju bebu dirati po licu i ljubiti ih
Facebook/Lucy kendall

Maleni Oliver danima se borio za život jer su ga roditelji nehotice ugrozili. Kako se ista stvar ne bi dogodila drugima, odlučili su podijeliti svoju priču

Novopečeni roditelji Lucy Kendall i Jaz Miller na teži su način naučili zašto se djeca ne smiju ljubiti u usta. Njihov sinčić je na taj način dobio herpes simplex i završio u teškom stanju u bolnici, boreći se za život. Naime, tako malena djeca još nemaju razvijen imunitet i virusi koje odrasli prehodaju njih mogu ubiti.

Oliverovi roditelji posumnjali su da nešto nije u redu kada je maleni noću prestao sisati i kada mu je porasla temperatura. Otišli su s njim na hitan odjel bolnice gdje je dijete podvrgnuto brojnim testovima.

 

 

"Oliver Jaz Miller rođen je 3. kolovoza 2018. Kada mu je bilo 11 dana prestao je piti mlijeko po noći i dobio visoku temperaturu. Idućeg dana moj partner i ja smo otišli s njime u bolnicu gdje su ga liječnici stavili u grijani krevet i dali mu kisik. Prikopčali su na njega brojne kanile i cijev za hranjenje.

Nakon osam dana Oliverove borbe za život liječnik je konačno došao i rekao nam da su otkrili što se dogodilo - oliver je dobio neonatalni herpes. Partner i ja smo bili šokirani. Nismo mogli vjerovati što čujemo.  Liječnik je objasnio kako herpes simplex može prijeći na novorođenče ako ga primjerice ljubi ili rukama na kojima se nalazi virus, dira prehlađena odrasla osoba.

Ni ja ni moj partner nemamo herpes  i nismo ljubili Olivera. Oliver je proveo 21 dan u bolnici i konačno smo došli kući. Šest mjeseci Oliver mora uzimati antibiotik i redovito ići na preglede. Molimo vas, poštujte novorođenče i ne približavajte mu se ako ste prehlađeni. Mi smo imali sreće!", napisala je na Facebooku Oliverova majka kako bi osvijestila ostale roditelje. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!