Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Beba kojoj nisu davali nikakve šanse za život posramila liječnike: 'Dogodilo se čudo'
Facebook/Cullen Potter

'Rekli su nam da bi mogao imati oštećenje mozga ili da mu se organi neće do kraja razviti. No, sve je ispalo dobro', kaže Cullenov tata

Beba rođena u 22. tjednu trudnoće uspjela se izboriti za život i nakon 160 dana provedenih u bolnici otići kući s mamom i tatom. Cullen Porter iz Alabame imao je samo 370 grama kada se rodio u travnju, četiri mjeseca prije termina. Njegova majka dva je puta imala pobačaj prije, no što se dogodio Cullen.

"Samo samo govorila: 'Ne opet, ne opet' kada sam počela krvariti", otkriva 32-godišnjakinja koja je isti tren završila u bolnici. Doktori su joj rekli da neće spašavati dijete ako se rodi prije 24. tjedna, navodeći kao razlog nemogućnost da ostane živo.

 

"Zvali smo još desetak bolnica koje su nam rekle isto. Na kraju se dogodilo čudo i primili su meu Sveučilišnu bolnicu South Alabama. Podvrgnuli su me carskome rezu i Cullen se rodio. Imao je samo dva posto šanse da preživi", objašnjava njegova majka Molly.

 

"Sjećam se kada sam ga prvi put vidio. Doslovce mi je mogao stati na dlan. Bio je toliko sitan", kazao je Cullenov tata Robert. "Koža mu je bila prozirna, a cijev u ustima gotovo veća od usta. Nije mogao otvoriti oči. No, bilo je čudesno što je tu s nama", dodaje Robert.

Uslijedilo je pet mjeseci danonoćne borbe za ovaj mali život. "Rekli su nam da bi mogao imati oštećenje mozga ili da mu se organi neće do kraja razviti. No, sve je ispalo dobro", dodao je njegov tata.

Kada je bilo vrijeme da pođe kući, bolnica je Cullenu organizirala svojevrsnu dodjelu diplome. Odjenuli su ga u malenu togicu i pljeskom isratili kući gdje ga je čekao sedmogodišnjii brat.

"To je bila sreća kakvu nikada u životu nisam osjetia. To je bio dan za koji su nam prije pet mjeseci rekli da se neće dogoditi. Rekli su: 'Ovom djetetu nije suđeno da se rodi, da živi. Ali evo ga, gledamo ga kako prolazi bolničkim hodnikom i svi mu plješću", rekla je Cullenova majka.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!