Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Straši vas briga o bebi? Evo najvećih roditeljskih strahova i koliko mamama treba da ih nadiđu
Thinkstock

"Naučiti" se roditeljstvu nije lako, a mnoge se majke osjećaju nesigurno u sebe

Biti roditelj veliki je izazov, a sadrži gomilu znanja koje je na nama da svladamo. Od jednostavnog mijenjanja pelena pa sve do roditeljskih metoda kako bi malo dijete pretvorili u kvalitetnu osobu. 

Za neke roditeljstvo dolazi prirodno pa im tako beba savršeno pristaje u naručje. Međutim, istraživanje tvrdi da novopečenim majkama treba barem tri mjeseca da dobiju sigurnost u svoje majčinske vještine i instinkt. 

Istraživanje, koje je provela tvrtka OnePoll u suradnji s firmom Store Brand Formula, se temelji na rezultatima 2 tisuće ispitanih žena s djecom u dobi od tri godine ili manje. 

(FOTO: Thinkstock)

Više od polovica mama potvrdila je da su se prvih nekoliko mjeseci konstantno i pančino brinule o tome da nešto ne rade kako treba. Najčešće se zabrinutost vrtila oko dobrobiti djece odnosno najveći je strah bio da će se dijete razboliti. 

Druga najveća briga bila je koliko često treba bebu hraniti. a žene su se posebno brinule i oko financijskih troškova uz prinovu. 

(FOTO: Thinkstock)

Petina ispitanih mama potvrdila je da nisu znale kako hraniti bebu ispravno pa su se osjećale nesigurno, a dodale su da nisu znale gdje se informirati o opcijama kao niti koje su uopće. 

Međutim, postoji niz foruma koji pružaju potporu novopečenim majkama i otvoreni su za sva pitanja koja ih muče, a razloga za strah nema jer se čak i roditeljstvo 'praksa' s vremenom. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!