Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe
Psiholozi: Ženama je potrebno tri mjeseca da se naviknu na majčinstvo
Thinkstock

Dolazak bebe kući velika je promjena za sve članove obitelji, osobito ako je riječ o prvom djetetu. Pogrešno je misliti da mame znaju sve i da im je urođena briga za novorođenče

Mladim mamama treba tri mjeseca i 13 dana da se naviknu na majčinstvo. Istraživanje je provedeno na 2000 mladih majki u SAD-u.

Mjerila se razina samopouzdanja koju žene imaju u trenutku kad rode i kako ista raste kroz period koji slijedi te koliko se stvarnost poklapa s očekivanjima koje su imale. Istraživanje je provela tvrtka One Poll.

Pokazalo se da većina majki u prvih nekoliko tjedana djetetovog života ima osjećaj da sve radi pogrešno, a da bi se riješili tog osjećaja treba im više od tri mjeseca. Majke najviše brine je li im dijete bolesno i je li gladno, dok novčani troškovi koje izdvajaju za bebu nisu bitni.

Jedna od pet majki je rekla da ju u bolnici nisu dobro pripremili za majčinstvo, što se tiče dojenja pa je u prvim mjesecima života bebi davala umjetno mlijeko. 

Psiholozi poručuju svim novopečenim mamama da je normalno osjećati se zbunjeno i prestrašeno u prvim mjesecima života njihove bebe te da će se s vremenom stvari popraviti. Konkretno, nakon tri mjeseca sve će biti bolje.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!