Roditeljstvo / Bebe
Pogledajte trenutak kada je beba koja je rođena gluha po prvi put čula mamin glas
Daily Mail Online

'Ako budemo imali još jedno dijete, postoji šansa da i ono bude gluho. No, kada vidimo Siennu i njezin divan karakter, sve nam se čini puno manje strašno', kaže mama

Jednogodišnja Sienna Ashton iz Melbournea u Australiji rođena je gluha što je potpuno shrvalo njezine roditelje.

"Bili smo zaprepašteni kada smo saznali dijagnozu. Teško smo se mirili s činjenicom da naša Sienna nikada neće moći čuti. Strahovali smo i da nikada neće naučiti govoriti", otkriva Siennina majka Melanie te dodaje da su se nakon prvobitnog šoka sabrali i odlučili učiniti sve kako bi njihova kći imala kvalitetan život, a isto tako i pomogli ostalim roditeljima čija su djeca gluha. 

"Objavila sam brojne Siennine fotografije i videe na društvenim mrežama. Nemamo se čega stidjeti. Dobila sam mnoštvo poruka potpore iz cijelog svijeta, od osoba koje su potpuni stranci. Puno nam je to značilo", govori 28-godišnjakinja prisjećajući se teških trenutaka.

"Srce nam se slomilo kad smo dobili dijagnozu. Mislili smo da nikada neće čuti naše glasove i nisam mogla prestati strahovati zbog toga kakav će život imati moja kći i kakvi su izazovi pred nama (...) Bila sam jako bolesna tijekom trudnoće i proganjalo me da sam pogriješila u nečemu i da je ona gluha mojom krivicom", priznaje Melanie.

No, ispostavilo se da je za gluhoću kriv gen koji su i otac i majka prenijeli na dijete.  Dva mjeseca od rođenja Sienne, njezine su roditelje nazvali iz bolnice i rekli im da mogu Sienni vratiti sluh. Ugradili su joj pužnicu u desno uho, a trenutak u kojem su je uključili, ovjekovječila je Siennina mama, snimajući prvu rekaciju njezine kćeri na glas svojih roditelja i svijet oko sebe.

 

"Suptilno je reagirala, ali vidjelo joj se na licu da se nešto promijenilo. Jednostavno je upijala svijet oko sebe. U jednom joj je trenutku sve to bilo malo previše pa se uznemirila. Krenula sam je umiriti, spontano joj odgovarajući: 'Hej bubba' sve dok se ne navikne na mene", objašnjava majka.  

Djevojčica je i dalje potpuno gluha na lijevo uho te su je roditelji počeli učiti znakovni govor, ako slučajno ne nauči govoriti. No, malena uči. Zna reći mama, što je su njezini roditelji također zabilježili kamerom. 

"Ako budemo imali još jedno dijete, postoji šansa da i ono bude gluho. No, kada vidimo Siennu i njezin divan karakter, sve nam se čini puno manje strašno", zaključuju roditelji. 

Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!