Roditeljstvo / Bebe
Beba kojoj su su davali manje od 1 posto šanse da preživi nakon 209 dana bolnice, otišla kući
Facebook/Jess Nowa

Kada se u travnju rodio, njegovim je roditeljima rečeno da se pripreme na najgore. 'Poljubili smo ga i plakali, govoreći mu koliko ga volimo', rekla je Rowanova mama

Osmomjesečni dječak koji je rođen tri mjeseca prerano, bez gotovo ikakvih šansi za život, demantirao je crne liječničke prognoze i nakon 209 dana provedenih u bolnici, zdrav otišao kući. 

Kada se u travnju rodio, njegovim je roditeljima rečeno da se pripreme na najgore. Mislili su da će se morati oprostiti od svog jedinca. "Poljubili smo ga i plakali, govoreći mu koliko ga volimo", rekla je Rowanova mama Jessica Novac.

 

Njihovo je dijete rođeno bez dijela crijeva, što je značilo da se neće moći hraniti i razvijati te da je smrt neizbježna. Nekoliko dana kasnije dijagnosticiran mu je i nekrozni enterokolitis - bolest u kojoj bakterija uzrokuje perforaciju crijeva, krvarenje u abdomenu te vodi do sepse i smrti. Dva mjeseca smo se opraštali od njega, no on se nije dao. 

"Jess i ja tada smo razgovarali... i odlučili da se nećemo predati jer se ni naš dječak ne predaje. Potražili smo drugo mišljenje", kaže otac Daniel Breyts. Mišljenje drugog liječnika dalo je nadu paru iz Wheatfielda u Indiani.

 

Prema njegovoj dijagnozi, mališan je mogao preživjeti transplantaciju te je bilo moguće izvesti kirurški zahvat koji bi mu povećao šanse za preživljavanje.

"Liječniknam je rekao da Rowan ima dovoljno crijeva za operaciju i čudio se je što mu ne vjerujemo. Tada sam mu rekao da su  nam u drugoj bolnici govorili drugačije", kaže dječakov tata. 

 

Dječak je u lipnju prevezen helikopterom iz bolnice u kojoj se rodio u bolnicu u kojoj radi spomenuti liječnik te je povdrgnut operaciji. U prosincu, 209 dana od rođenja Rowan je bio spreman napustiti Dječju bolnicu Riley i otići kući. 

 

 

"Znajući što je sve prošao, u mojim očima on je čisto Božje čudo", iskreno će otac koji se veseli prvom Božiću sa svojim sinom. 

Sedam mjesaci nakon operacije i liječenja, maleni Rowan otišao je kući živahan kao svaka druga beba. 

Pročitajte još:

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!