Roditeljstvo / Bebe
Ako se borite s dojenjem, evo još jedan razlog da ne odustanete
www.profimedia.hr

Opće je poznato da je dojenje izuzetno dobro za bebu i za mamu, a svakom novom studijom dobivamo argument više

Vezana vijest

Mama i beba
Najbolja hrana za bebuVitamini u majčinom mlijeku: za što su važni i kako znati nedostaje li koji?

U početku dojenje može biti bolno za majke te nositi sa sobom niz dvojbi pa žene često odustaju od njega. Znanstvenici savjetuju da ipak treba ustrajati u dojenju.

Istraživanje o dojenju provedeno je na Sveučilištu Helsinki, a rezultiralo je otkrićem da bebe koje su dojene najmanje šest mjeseci u probavnom sustavu imaju manje bakterija otpornih na antibiotike od beba koje su dojene kraći period ili uopće nisu te imaju veći broj korisnih bakterija.

Znanstvenici su analizirali gene majki i njihovih beba starih do osam mjeseci, a u istraživanju je sudjelovalo 16-ero majki i njihovih beba. Ova studija je dokazala kako majčino mlijeko jača otpornost dobrih bakterija na antibiotike u bebinim crijevima.

Majčino mlijeko je najbolja hrana za bebe 

Majčino mlijeko sadrži i šećere koji blagotvorno djeluju na bebina crijeva tako što hrane crijevne bakterije kao što je bifidobakterija - koristan probiotik.  Ključ dobrog imuniteta krije u našim crijevima, a poznato je da majčino mlijeko jača imunitet djeteta te vidimo da je jedno s drugim povezano. 

Majčino je mlijeko najlakše probavljivo, sadrži sve proteine, vitamine i minerale potrebne za zdravi razvoj djetetovog organizma, a osim toga sadrži i tvari koje potpomažu apsorpciju i ukupni metabolizam.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!