Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe

Iva Brčić, certificirana edukatorica programa 'Najsretnija beba', objasnila nam je što su grčevi kod beba i kako se beba može smiriti

"Grčevi kod beba javljaju se sa sva tjedna starosti, a nestaju negdje s tri mjeseca. Prije svega uzrokovane su pod stimuliranošću i prestimuliranošći bebe i djeluju poprilično bolno. Odnosno roditeljima djeluje kao da beba pati od nekakvih bolova. Međutim, nije u tome stvar, naprosto se radi o vrlo senzitivnim bebama koje burno reagiraju na vanjske i unutarnje podražaje. Možemo vidjeti da se beba grči, crveni i da stenje i želi biti u položaju C jer želi kakati", objasnila je Iva Brčić.

Kako dalje navodi Brčić bebama je vrlo važan kontakt te dodaje de je bebu važno podignuti kako bismo joj to olakšali. "Bebe se jako vole nositi jer je to njima bitno za psihofizički razvoj. Beba radi mikro pokrete kojih nismo ni svjesni, a koji utječu na razvoj kostura i mišića. Ali isto tako pridonosi smirivanju - beba osjeti mamino disanje, rad srca i to ju smiruje jer je to čula devet mjeseci u trbuhu", kaže dalje te dodaje da je bebu važno što više nositi. Više o grčevima kod beba pogledajte u videu.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!