Ostani doma
Roditeljstvo / Bebe

Iva Brčić, certificirana edukatorica programa 'Najsretnija beba', objasnila je kako podražaji iz okoline utječu na bebu i kako smiriti bebu s grčevima

Vezana vijest

kad beba plačeGrčevi kod beba: Plač je vrsta poziva u pomoć jer beba želi zaspati

"Podražaji iz okoline jako utječu na grčeve, mi svi kažemo da bebe trebaju podražaje, ali najčešće ne dobivaju one koji im trebaju. Boje, mirisi i zvukovi im mogu biti problematični, znači beba se rađa prerano i mozak ne može sve te informacije procesuirati. Pogotovo kada se radi o zvuku, uglavnom one koje čuju su visokotonci i njih se boje. Zbog toga burno reagiraju", objasnila je Iva Brčić te dodala da bebe dobro ne vide i onda se usmjeravaju na te zvukove, a sve te informacije budu im "previše".

"Dobiju sliku, miris, boju i zvuk, a njihov mozak nije sposoban sve to obraditi. Na kraju dana, nakon puno informacija, beba se naprosto ne može smiriti i mi smo ti koji joj moramo pomoći", dodaje. Brčić je to usporedila sa istim situacijama koje se događaju i odraslim ljudima, kada ste jako umorni nakon napornog dana i dođete kući vjerojatno nećete moći zaspati.

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!