Ostani doma
Roditeljstvo / Odgoj
Umjetničko obrazovanje ima nevjerojatan utjecaj na dječji razvoj
www.pixabay.com

Vrlo važno novo istraživanje pokazalo je koliko umjetnost i kreativne aktivnosti mogu utjecati na razvoj djeteta

Istraživanje pokazuje da bilo kakvo umjetničko obrazovanje ima veliki utjecaj na djecu. Djeca koja sudjeluju u umjetnosti, bez obzira radi li se o plesu, kazalištu ili vizualnim medijima, vrlo će vjerojatno biti suosjećajna, disciplinirana i vrlo rado će pisati testove.

"Zbog umjetničkog obrazovanja djeca imaju puno koristi u socijalnom, emotivnom i akademskim djelovanju", objasnio je znanstvenik Dan Bowen sa Sveučilišta Missouri. 

Vezana vijest

2. Jedno od njih je uvijek ljuto - "Jedino vrijeme kada su moji sinovi sretni i zadovoljni je kada jedu ili spavaju"
Imajte razumijevanjaIzljevi bijesa kod djece: kako naučiti dijete da se nosi s emocijama?

Studija je usporedila djecu koja su imala umjetničke programe i one koje nisu. Umjetnost također može pomoći djeci koja imaju određene probleme u školi. "Djeca koja nisu bila izvrsna u nastavi, bila su više angažirana, zbog toga što im to daje drugačiji pogled na učenje", objašnjava učitelj Tiffany Thompson za KQED. 

Druga istraživanja su pokazala da odlazak u kazalište i muzeje također pomaže djeci, povećava toleranciju kod djece, potiče interes za umjetnost i stvara kritički pogled. 

Važno je i sudjelovati

Sudjelovanje u različitim umjetničkim aktivnostima pomaže djeci da se bolje razviju što će im dobro doći u odrasloj dobi. Dijete razvija kreativnost što mijenja način na koji razmišlja i sigurno će mu pomoći kasnije u poslovnom životu. Razvoj samopouzdanja je jedna važna dobrobit ovakvih aktivnosti. Izlazak na pozornicu ili crtanje neke nove slike znači da će dijete izaći iz svoje komforne zone i tako naučiti da može više

Kroz pijevanje ili slikanje dijete može naučiti koliko je važno fokusirati se ne jadnu stvar, što će mu kasnije pomoći kod učenja i u poslu. Svako dijete će na ovaj način naučiti što mu treba i izvući najbolje od sebe. 

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!