Roditeljstvo / Odgoj
Želite li da vaše dijete bude uspješnije u školi? Uvedite ova tri pravila
Pexels

Novo istraživanje pokazuje što je važno za djecu te kako će lakše postići uspjeh u školi, a time i otvoriti vrata za bolju budućnost

Svi želimo da se naša djeca bolje pripreme za budućnost i da budu uspješna, ali ne i da postanu perfekcionisti ili nametljivi. Novo istraživanje pokazuje što je važno za djecu, a prenosi ga Inc. Studija koje je financirao kanadski Nacionalni institut za zdravlje promatrala je kognitivne i akademske performanse preko 4500 djece u dobi od 8 do 11 godina. 

Ovdje su tri pravila koja treba provoditi kako bi dijete imalo bolji uspjeh u školi: 

1. Ograničite vrijeme ispred ekrana na dva sata dnevno

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Iako znanstvenici ističu da je potrebno više istraživanja na ovu temu, zna se da ako dijete provede previše vremena ispred različitih ekrana može imati negativne posljedice. Psihoterapeutkinja Amy Morin savjetuje da roditelji krenu od osnovnog - budite dobar uzor. Nemojte stalno pred djecom gledati u pametni telefon.

Dva druga sjajna savjeta koje Morin nudi su: zona u kojoj nema uređaja (vrijeme tijekom večere ili spavaća soba) i aktivno sudjelovanje djeteta u drugima aktivnostima. Tako moderni uređaji neće postati primarni u njihovim životima.

(Foto: Pexels)

2. Jedan sat fizičke aktivnosti dnevno

Ovo je pravi izazov i za ovo vrijedi "lakše je učiniti nego reći". Stručnjaci predlažu da im se pridružite u fizičkoj aktivnosti ili ju ponudite kao nagradu nakon učenja i pisanja domaće zadaće.

3. Rani odlazak na spavanje (oko 21h)

Vrlo je važno da dijete spava 9-11 sati. Claire McCarthy, urednica Harvard Health Publishinga, nudi dobre savjete. Važno je da dijete ima rutinu spavanja i toga se treba pridržavati vikendom i praznicima. Prema istraživanju (Child & Adolescent Health) upravo postavljanje prvog pravila omogućit će djetetu bolji san što će na kraju značiti i bolje uspjehe u školi. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!