Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 2. tjedan trudnoće
Thinkstock

Na kraju 2. tjedna dolazi do ovulacije (ukoliko je ciklus pravilan) te je vrijeme za spolne odnose ukoliko želite ostati trudni

Iako neke žene tvrde da su osjetile trenutak u kojem se dogodilo začeće, većina ih nije. U sredini ciklusa, u trenutku ovulacije, jajašce iz jajnika odlazi u jajovod te u idućih 12 do 14 sati dolazi do oplodnje te tako oplođeno jajašce kreće put maternice gdje će se ugnijezditi i nastaviti razvoj. Ovulaciju žene mogu osjetiti - manifestira se kao bol u predjelu jajnika koji ovulira. 

Što činiti u 2. tjednu trudnoće

U ovom periodu morate imati odnose ukoliko želite ostati trudni - dan, dva prije ovulacije. Najveće šanse za začeće su 72 sata prije i 24 sata nakon ovulacije. Postoji nekoliko načina da utvrdite ovulaciju (praćenje izgleda vaginalne sluzi, mjerenje bazalne temperature, korištenje trakica za ovulaciju), no ginekolozi savjetuju da se opustite i uživate u vođenju ljubavi sa svojim partnerom.

(FOTO: Thinkstock)

Vrlo su rijetki parovi kojima se beba dogodi "iz prve", stoga ne očajavajte i ne radite jedno drugome pritisak, već se opustite i uživajte jedno u drugome. Ukoliko nije došlo do začeća ovaj mjesec, pokušajte opet idući. U međuvremenu zdravo jedite, u prehranu uvrstite hranu koja povećava plodnost, krećite se, boravite na svježem zraku i izbjegavajte pesticide, cigarete, alkohol, šećere i nezdravu hranu.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!