Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 21. tjedan trudnoće
Thinkstock

Uskoro ćete početi osjećati udarce svoje bebe jer će se njeni početni udarci, koji ste osjetili kao treperenje u trbuhu, pretvoriti u razvijene kretnje i udaranje

Vaša beba sada teži oko 340 grama i dugačka je oko 26 centimetara. Počela je s glavnim projektom dobivanja težine. Redovito pije amnionsku tekućinu za hidrataciju i prehranu, urinira u tekućini i udiše i izdiše (tekućina se osvježava svaka tri sata).

Njene obrve i kapci potpuno su razvijeni. Na jeziku se razvijaju okusni pupoljci. Iako su kapci još uvijek zatvoreni, oči su aktivne. Srce vaše bebe je sve jače i glasnije - bebino srce kuca skoro dvostruko brže od vašeg, od 120 do 160 otkucaja u minuti.

Većina žena se u ovoj fazi trudnoće osjećaju bolje i imaju više energije - nadamo se da ste jedna od njih! Kako siste sigurno izgradili izdržljivost za porođaj, idite na duge šetnje.

Kako biste što bolje izgradili tonus mišića zdjelice i maternice, radite Kegelove vježbe

O čemu možete razmisliti u ovom tjednu

Prednosti kretanja više tijekom trudnoće počinju odmah i traju cijeli život. Vaša će beba također početi uživati u utrobi. Ako već niste, počnite lagano vježbati  - pomoći će vam da prevladate neke trudničke 'prepreke'.

Seks u trudnoći

Dok je god trudnoća normalna, možete se seksati onoliko često koliko želite (neke iznimke mogu uključivati povijest pobačaja ili prijevremenog poroda). Budite svjesni da je uobičajeno da neke žene doživljavaju krvarenje tijekom seksa, osobito u prvom tromjesečju. To je uzrokovano normalnim bubrenjem kapilara u cerviksu, koje mogu prsnuti tijekom seksa. Ako niste sigurni ili se bojite, razgovarajte sa svojim liječnikom ili ginekologom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!