Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 23. tjedan trudnoće
Pexels

Beba prepoznaje mamin glas, razvija moždane stanice, osjeća ples i sretna je kada čuje ugodnu glazbu. Upija zvukove i prilagođava se na njih

Moja beba

Ako sada upozna zvukove, manje će ih se bojati kada dođe na svijet. Lakše će prepoznati duboke muške glasove nego ženske. Stoga, savjet očevima: razgovarajte sa svojom nerođenom bebom. Beba će raditi pokrete, čuti zvukove i prepoznati mamin glas. Doživljavava udarce, otkucaje srca, kruljenje u trbuhu. Bebe u 23. tjednu trudnoće otprilike teže 500 grama, a dugačke su 30 centimetara

Moja trudnoća

Liječnik će vam preporučiti ležanje na lijevoj strani, držanje nogu u povišenom položaju i izbjegavanje stajanja na jednom mjestu i predugo sjedenje. Trbuh postaje sve veći. Pupak je sada sigurno 'izašao' van. Bit ćete gladni više nego prije. Beba uzima vitamine, minerale, proteine i masti kako bi joj se razvijali organi.

Ginekolog vam može preporučiti željezo i prenatalne vitamine. Jedite crveno meso, leću i špinat jer sadrže željezo. Bit ćete iscrpljeni, kratkog daha i možda ćete osjetiti laganu vrtoglavicu vrtoglavice. Oticat će vam stopala. Vaše grudi se povećavaju pa osjećate bol u gornjem dijelu leđa. Nabavite grudnjak koji će čvrsto držati vaše grudi.

Imate vremena za sve eventualne promjene u stanu dok beba ne dođe. Ne umarajte se i ne nervirajte zbog malih sitnica. Povedite svog partnera na ultrazvučni pregled kako biste zajedno mogli uživati u pogledu na vašu bebu. Ako se već niste prijavili na trudnički tečaj, sada je pravo vrijeme za to. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!