Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 40. tjedan trudnoće
Pexels

Čestitamo! Vaša beba je sad u potpunosti razvijena i spremna za dolazak na svijet

Ako je vaš termin poroda prošao, prenijeli ste bebu, ali to nije ništa oko čega se trebate previše zabrinjavati. Slušajte svog ginekologa i porodničara. Između tri do dvanaest posto trudnica rađa poslije termina. Dobra vijest je da će beba u nekom trenutku izaći - lošija vijest je da bi to moglo biti čak dva tjedna od sada.

Vaš ginekolog će provjeriti koliko ste otvoreni (dužina cerviksa i debljina cerviksa), kako bi pokušao vidjeti kad bi porođaj mogao započeti. Ako dođete do 42. tjedna trudnoće, ultrazvuk će još jednom provjeriti ima li beba dovoljno amnionske tekućine. Ako je beba dobro, možda će  razgovarati o tome kada ćete trebate zakazati inducirani porod. 

Beba je čvrsto sklupčana u maternici u fetalnom položaju jer nema više toliko mjesta. Ako je beba okrenuta na zadak, ginekolog će možda razgovarati s vama o carskom rezu. 

Vaša beba više nije tako mala i vjerojtano je dostigla težinu i dužinu koju će imati i pri porodu. Prosječna beba teži 3,5 kg i duga je oko 50 cm. Sve je spremno za život izvan maternice i samo je pitanje trenutka kad ćete se napokon upoznati licem u lice!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!