Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 27. tjedan trudnoće
Pixabay

U 27. tjednu trudnoće beba otvara oči, rita se, a plodna voda joj služi kao jastučić na kojem se ljuljuška. Mama osjeća bolove u zdjelici i dobiva probavne smetnje

Bebin razvoj 

Beba vježba obraze i vilicu, budi se u pravilnim intervalima, otvara i zatvara oči. Mozak joj neprestano radi. Pluća su sposobna za funkcioniranje. Beba rođena u 27. tjednu trudnoće zahtijeva smještaj u inkubatoru, ali je sposobna za životnu borbu. Okvirno teži 900 grama i dužine je od 37 cm.

Vidi svijet oko sebe, koliko god on bio ograničen. Razaznaje svjetlost i sjenu. Vaša se bebica uspavljuje njihanjem. Plodna voda zamjenjuje "jastučić” koji se ljuljuška dok se krećete. Noću je možda drugačije jer ležite da biste se odmorili, a ona se probudi spremna za zabavu.  

Mamino stanje

Imate noćne more pa čak i one ispunjene seksualnim avanturama. Ne dopustite da vas one zbune. To je od viška hormona. Vaša areola vjerojatno je postala tamnija. Tamna koža se širi i izvan granica areole preko pola dojke. 

Kako biste tijekom trudnoće udovoljili bebinim potrebama za bjelančevinama, morate jesti "kvalitetne” bjelančevine u što spadaju životinjske. Krećite se pažljivo kako biste izbjegli padove. Osjetit ćete bol u zdjelici i biti ćete neuravnoteženog hodanja. 

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!