Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 29. tjedan trudnoće
Pixabay

29. tjedan trudnoće može biti težak jer vas može mučiti natečenost lica, grčevi u nogama i nedostatak vitamina. Beba može samostalno regulirati tjelesnu temperaturu

Vaša beba

Razvoj živčanih stanica u mozgu se nastavlja. Kada se rodi, imat će ih stotinu milijardi. Bebin mozak pomaže joj regulirati tjelesnu temperaturu. U 29. tjednu trudnoće beba je skoro potpuno razvijena i izgleda da je spremna za skorašnji dolazak na svijet. Lijepo se popunjava. Površina kože joj je glađa i blijeđa zbog sala koje je počela dobivati. Beba sada ima i trepavice zbog kojih uspijeva treptati. 

Vaša trudnoća

Tijekom sljedeća tri mjeseca najviše ćete dobiti na težini, u prosjeku 0,5 kg tjedno. Neke žene se bude s grčevima u nogama. Uzrok može predstavljati dodatna težina koju vaše noge nose, a još jedan mogući uzročnik je nedostatak kalija ili kalcija.

Savjet za otklanjanje grčeva: lagano rastegnite nogu, savinite stopalo i povlačite nožne prste unatrag. Konzumirajte veću dozu banana i mlijeka. U 29. tjednu trudnoće vrijeme je da razmislite o zahvatima tijekom poroda. Jedan od njih je kirurški rez na tkivu međice u svrhu povećanja vaginalnog otvora koji pomaže izgurati bebu van. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!