Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 32. tjedan trudnoće
Thinkstock

U 32. tjednu beba zauzima položaj s glavom prema dolje (očekivana za porod). Vi se osjećate napunuto, zabrinuto i polako vas hvata nervoza hoće li sve dobro proći

Vaša beba

Većina djece u 32. tjednu trudnoće zauzima položaj s glavom prema dolje. U tom položaju bi trebala ostati do poroda. Osjetit ćete meškoljenje dok se okreće, pogotovo ako to čini u kasnom stadiju trudnoće. Količina plodne vode u maternici je jednu litru. Vaša beba teži 1,5 - 1,8 kg, a ako se gleda ispružena, onda je dugačka 45 cm. Ruke i noge su bucmaste. Jedini problem da se sada rodi bila bi manja porođajna težina. 

Vaša trudnoća

Ako već niste, prijavite se za obilazak bolnice u kojoj ćete rađati. Primalja koja drži tečaj će vas provesti kroz odjel rodilišta i rađaonicu, upoznati vas s procedurama i papirologijom. Bolje da znate kamo trebate ići i što učiniti nego da nastane zbrka tijekom poroda. Brinite o prehrani. Vaša prekomjerna težina može uzrokovati komplikacije prilikom poroda. Jedite manje, ali više puta dnevno. Tako ćete se riješiti žgaravice.  Pretpostavlja se da ćete se u ovom tjednu udebljati 500 grama, a otprilike pola će pojesti beba.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!