Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 33. tjedan trudnoće
Thinkstock

Opseg bebine glave se u 33. tjednu trudnoće povećao za 1, 3 centimetra. Pronalazak udobne poze za sjedenje predstavljat će pravi izazov

Vaša beba

Bebina osjetila se užurbano razvijaju. Ona osjeća okus kada guta plodnu vodu, čuje glasove, dodiruje svoje tijelo, stišće prstiće. Opseg bebine glave samo se ovaj tjedan povećao za 1,3 cm. Težina mališana iznosi 1, 8 kg, a dužina je 45 cm. Beba ima velike potrebe za bjelančevinama koje može dobiti ukoliko je vaša prehrana ujednačena. Njezin kostur sve je čvršći, no kosti lubanje još nisu izrasle. Tkivo i mozak će se razvijati cijelog djetinjstva. 

Vaše zdravlje 

Maternica vam još uvijek raste. Sukladno rastu fetusa, proširuje se i maternica. Na tjedan ćete dobiti pola kilograma. Pronalazak udobnog položaja za sjedenje u 33. tjednu trudnoće postaje izazov. Jedan dio žena dobije sindrom karpalnog tunela kojeg obilježava oticanje oko živaca u ručnim zglobovima. Što se prehrane tiče, obroci neka budu pravilno raspoređeni kroz dan.

Ne razbijajte glavu mislima o tome što ćete obući nakon poroda. Čim uzmognete, redovitim vježbanjem i kvalitetnom ishranom, doći ćete na svoju prethodnu težinu. Libido će vam se možda smanjiti, ali nemojte misliti da u ovoj fazi svom partneru ne izgledate seksi.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!