Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 34. tjedan trudnoće
Thinkstock

U 34. tjednu trudnoće pratit će vas umor, osip, svrbež. Beba već ima ritam buđenja i spavanja. Kreće se, osluškuje, uči, sanja

Vaša beba

Ukoliko se rodi u 34. tjednu trudnoće, vaša beba neće imati nikakvih zdravstevnih tegoba. Nije čak ni nužno da će trebati neonatalošku skrb. Beba se već okrenula u ispravan položaj. Ako su bebine mošnje velike, neka vas to ne zabrinjava: oticanje se javlja zbog viška tekućine, a nestaje za otprilike tjedan dana. Trbušne stijenke se protežu pa u maternicu dolazi svjetlost. 

Beba otvara i zatvara plave okice. Pigmentacija njezine šarenice neće završiti dok joj oči ne budu izložene svjetlosti nekoliko tjedana poslije rođenja kada se počinje naslućivati bebina boja očiju. Ona razlikuje dan od noći. Dijete bi trebalo težiti 2200 grama, a biti dugačko 46 cm. Ukoliko beba dođe na svijet, biti će spremna za prilagodbu. 

Vaša trudnoća

Ako primjetite redovne trudove koji se pojavljuju u kraćim intervalima, bol u leđima popraćenu grčevima, pucanje vodenjaka, krvavi, sluzavi iscjedak, to je znak da ćete uskoro roditi. Znakovi poroda nekim ženama javljaju se nekoliko dana prije poroda, dan prije samog poroda, dok neke izbroje tjedne u takvom stanju.  Grudi vam rastu. Crvene točkice koje se pojavljuju po strijama mogu vas nadraživati što ukazuje na osip. On je neugodan, ali bezopasan. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!