Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 35. tjedan trudnoće
Thinkstock

U 35. tjednu trudnoće isčekujete kada će na svjetlo dana doći vaš mezimac. Oprema za bebu je tu, a vi jedva čekate da se ovaj period privede kraju

Vaša beba 

Beba je u 35. tjednu trudnoće dugačka 47 centimetara, a teška 2400 grama. Središnji živčani sustav joj je potpuno sazrio, kao i probavni. Beba upija ključni mineral (željezo) kako bi prikupila zalihe. Ruke i noge su bucmaste, a plodne vode ima malo. Respiratorni problemi su gotovo zanemarivi. Fizički razvoj je gotov. Ona sada samo nastavlja s debljanjem. Beba je u položaju spremnom za "van".

Vaša trudnoća

Neispavani ste, učestalo mokrite, tijelo vam je natečeno, osjećate se napeto, nema položaja u kojemu bi vam bilo ugodno? Primjećujete žućkastu tekućinu koja kaplje iz bradavica? Ova tekućina je kolostrum bogat vitaminima A, E, karotenom, mliječnim šećerom, a sadrži i imunoglobine koji dijete štite od infekcija. Vaše grudi proizvode mlijeko još od petog/šestog mjeseca trudnoće.

Postoji mogućnost da ćete se osjećati depresivno, bezvoljno i bez apetita. Ništa strašno! I taj problem se može riješiti... Nakon trudnoće postoje liječenja od postporođajne depresije. I vi se možete uključiti u meditaciju, vježbanje, savjetovanje s mladim mamama kako bi vam se taj prijelazni period olakšao što je više moguće. Koliko god se pripremali za porod, on postaje nepredvidiv. Ako će vam liječnik sugerirati carski rez, ispitajte ga sve o tome prije nego li do njega dođe. Još vam je preostalo mjesec dana ako beba čeka točan datum da upozna svijet. To će biti jedan posve novi život koji se neće moći usporediti s ovim kojeg ste vodili do sada. U pripremi su kolica, krevetić, bebina robica i sve potrepštine za malenog anđela koji će vas osvojiti prvog dana kada stigne na svijet.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!