Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 38. tjedan trudnoće
Thinkstock

Bebina cirkulacija, probava, disanje savršeno funkcionira. Vi imate još malo vremena za ponavljanje gradiva s trudničkog tečaja dok sve savjete ne počnete primjenjivati u djelo

Vaša beba

Svakim danom bebi sve bolje radi funkcija cirkulacije, disanja, probave. Beba u 38. tjednu trudnoće teži oko 3000 grama, a dugačak je preko 49 cm. Ima jak stisak kojeg ćete ubrzo osjetiti. Bebini bubrezi proradit će tek nakon rođenja. Uskoro ćete svoju malenu/malenog moći držati u naručju. 

Vaše stanje  

Otečenost gležnjeva je uobičajena za ovaj stadij trudnoće. Lice vam je blijedo i izgledate pospano. Vid vam se zamućuje u slučaju preeklampsije. Vodite računa o tome da ne dehidrirate. Jedite što više voća i povrća, kako biste spriječili probleme s probavom. Pijte cijeđene voćne sokove i kompote. Idite u kratke šetnje.

U 38. tjednu trudnoće prosječno ćete bebinu aktivnost osjećati deset puta tokom dana. Prolistajte bilješke s trudničkog tečaja i razmislite o položaju u kojem biste htjeli roditi. Vaš mjehur je zgnječen te odlazite na toalet češće nego prije. Kada počnu trudovi, vjerojatno nećete misliti na glad, ali ako budete htjeli jesti, uzmite si laganu hranu. Nekim ženama lijekovi protiv bolova i intenzitet poroda mogu izazvati mučninu. Ako im je želudac pun, povratit će hranu koju su pojele. Čitajte knjige za razbibrigu i u miru čekajte da dođe taj dan.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!