Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća po tjednima
Trudnoća po tjednima: 12. tjedan trudnoće
Thinkstock

U dvanaestom tjednu trudnoće ginekolog će vam možda otkriti spol djeteta. Vama će porasti apetit i trbuh će se zaokružiti

Vaša beba 

Ona teži 15 grama i dugačka je 6 centimetara. Formirane su podloge za nokte na rukama i nogama iz kojih rastu nokti. Kapci su se zaklopili. Takvi će ostati do kraja drugog tromjesečja. Usta se počinju pripremati na reflekse sisanja. Bubrezi počinju izlučivati urin preko vlastitog mjehura. Oči se poravnavaju. Srce kuca 160 otkucaja u minuti. Ako se beba okrene u položaj u kojem će se vidjeti spol, otkrit ćete čekate li djevojčicu ili dječaka.   

Vaše stanje

U dvanaestom tjednu trudnoće intenzitet žgaravice bi se mogao povećati. Mučit će vas glavobolje. Apetit će vam se pojačati. Desni vam krvare. Redovito perite zube. Samo budite oprezniji s korištenjem konca. Trbuščić je zaobljen. Maternica u 12. tjednu trudnoće neće toliko pritiskati mjehur pa će se umanjiti učestala potreba odlaska na WC. Opasnost od spontanog pobačaja svaki je dan manja. Napravit ćete testove kromosomske nepravilnosti kako bi se otklonile sve sumnje o eventualnoj bolesti. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.