Roditeljstvo / Trudnoća

Svi su se pitali kako je britanska princeza Kate izišla iz rodilišta samo nekoliko sati nakon porođaja i to svježa, odmorna - kao nova

Hipnoporođaj je slabo poznata metoda porođaja koja se u Hrvatskoj prakticira već deset godina. Maja Oštro razgovarala je sa ženama koje su rodile uz pomoć te metode, ali i s onima koje ju poučavaju.

Sedam sati nakon porođaja: Kate Middleton bila je elegantna, dotjerana, gotovo besprijekorna. Stilisti i frizeri su učinili svoje, no veliku ulogu ima i hipnoporođaj.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

"Kako biti miran, opušten kako se riješiti straha od porođaja svih predrasuda negativnih  uvjerenja, trudnica uči prihvatiti porodaj kao prirodni fiziološki proces", objašnjava Marija Cukon, voditeljica opuštenog porođaja.  

Nije riječ ni o kakvoj strogoj hipnozi, već o spoju uma i tijela, gdje je najbitnija kombinacija disanja, duboke relaksacije i tehnika vizualizacije.

Potrebno je 12 sati slobodnog vremena i 1500 kuna - kako biste bile spremne za hipnoporođaj.

"Ja imam polaznice koje su završile na carskom rezu, a koje kažu da im je bilo divno i prekrasno koliko su uspjele ostati posvećene svome tijelu i djetetu", kaže Cukon.

Za medicinsku struku - svaka opcija je dobrodošla, ako pogoduje pripremi buduće majke.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!