Roditeljstvo / Trudnoća
Kokosovo ulje spas u trudnoći i melem za bebu nakon poroda
Pixabay

Koksovo ulje pomoći će koži da 'preživi' ekstremno rastezanje u trudnoći i prevenira pojavu strija. Njegovat će i kožu novorođenčeta

U trudnoći se koža trbuha rasteže do krajnjih granica i puca, zbog čega nastaju strije. Rastezanje kože ne prolazi nezamjetno, već je praćeno nesnosnim svrbežom, peckanjem i žarenjem.

Kokosovo ulje uvelike će olakšati ove tegobe. Ne morate posezati za specijalnim kremama, već se poslužite kokosovim uljem. Ako ne volite miris kokosa, postoji i ulje kojemu je uklonjen miris, a zdaržalo e sva druga svojstva.

(FOTO: Pixabay)

Tijekom trudnoće, kada trbuh počne rasti pa sve do poroda vskodnevno ga mažite kokosovim uljem. Najbolje prije spavanja. Osim trbuhu i križima, ulje će dobro doći laktovima, pazusima i području ispod grudi.

Kokosovo ulje ima vrlo jaka hidratantna svojstva,a  ono što je još važnije, ima antiupalno, antibakterijska i antifugalna svojstva.

Osim u trudnoći, kokosovo ulje možete koristiti i nakon porođaja za njegu novorođenčeta. Pomaže kod uklanjanja tjemenice. Uljem nježno namažite tjeme bebe i ostavite preko noći, a potom gazom obrišite glavu. Kokosovo ulje pomaže i kod pelenskog osipa i dermatitisa. 

Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!