Roditeljstvo / Trudnoća
Menstrualne čašice povećavaju šanse za trudnoću? Istina, a evo i kako
www.profimedia.hr

Osim što su dobra zamjena tamponima, sada pomažu i u oplodnji

Kada ste vaš partner i vi spremni za prinovu u obitelji, krećete s pokušajima i to na sve moguće načine. Počinjete vjerojati čak i u ustaljene priče o tome kako je tada dobro jesti zdrave masnoće ili kako je dobro za vrijeme seksa podignuti noge u zrak. No, mi vam sada donosimo potpuno novu metodu koji zasigurno niste isprobali. 

(FOTO: www.profimedia.hr)

Naime, riječ je o menstrualnim čašicama koje inače žene koriste umjesto tampona u vrijeme menstruacije. "Za vrijeme odnosa partner može ejakulirati u časicu koju ćete kasnije vratiti i na taj način osigurati da spermiji ostanu blizu ulazu u maternicu", rekla je Dr. Ross, piše Parents.com.

"Menstrualna čašica omogućava kretanje spermija u samo jednom smjeru, smjeru jajne stanice. Cervikalna sluz, povezana s ovulacijom, pomaže spermijima da plivaju kroz vrat maternice do jajovoda gdje se na kraju i oplodi", kaže dalje doktorica. 

"Čuvanje" spermija blizu vrata maternice dulje vremena zaista povećava mogućnost začeća. "Zdravi spermiji žive do tri dana", kaže doktorica Ross. "Što dulje žive blizu vrata maternice, to će vjerojatnije otplivati u jajovod", zaključila je.

Dakle, sada znate da menstrualne čašice mogu itekako imati i dvostruku primjenu. 

 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!