Ostani doma
Roditeljstvo / Trudnoća
Ova hrana uništava spermu i muškarci koji žele djecu trebali bi je izbjegavati
Pexels

Uzroci neplodnosti su brojni, no ponekad je dovoljno uvesti sitne promjene u život i problem će se riješiti

Ukoliko pokušavate proširiti obitelj, a ne polazi vam za rukom, trebalo bi obratiti pozornost na prehranu. Ženama se savjetuje jesti namirnice koje povećavaju plodnost te izbaciti one štetne i očistiti tijelo od toksina. Isto bi trebali učiniti i muškarci.

Naime, premali broj spermija (a takvim se smatra ejakulat s manje od 39 milijuna spermija), može biti uzrok vašim problemima. Kako biste povećali broj spermija u ejakulatu, bilo bi dobro prilagoditi prehranu, odnosno izbaciti ove namirnice jer uništavaju spermije. 

Može li matična mliječ utjecati na plodnost?

  • Alkohol

Konzumacija alkohola, čak i u najmanjim količinama, može značajno utjecati na seksualni nagon kod muškaraca, ali i smanjiti razinu testosterona i broj spermija. Oni koji žele djecu, trebali bi alkohol u potpunosti izbjegavati. 

  • Procesuirane namirnice

Procesuirana hrana, osobito mesni proizvodi poput salama, šunke i hrenovki jako loše djeluju na mušku plodnost. Smanjuju broj spermija i njihovu brzinu.

(FOTO: Thinkstock)

  • Punomasno mlijeko i mliječni proizvodi

Punomasni mliječni proizvodi obiluju estrogenom životinjskog porijekla, a osim toga sadrže i visoke količine steroida koji se daju kravama kako bi porizvodile više mlijeka.  Ženski hormon i steroidi loše djeluju na kvalitetu sperme. 

Ženska plodnost: na što trebate paziti, ako pokušavate zatrudnjeti

Osim hrane i alkohola, preporučuje se izbjegavati cigarete i šećer te poboljšati kvalitetu života, odnosno opuštati se, izbjegavati stres i redovito vježbati. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!