Ostani doma
Ružičaste naočale
Mladić otkrio kako je je bilo odrastati kraj oca s Downovim sindromom i koliko je ponosan na njega
Facebook/Sader Issa

"Mome tati u očima možete vidjeti sjaj, radost i zadovoljstvo kada kaže drugima. 'Moj sin je liječnik'", iskreno će Issa

Sader Issa (21) iz Sirije nedavno je na svom Facebooku objavio dirljivu priču o odrastanju uz oca koji ima Downov sindrom te kazao kako ništa u vezi svog tate ne bi mijenjao jer mu je pomogao izrasti u osobu kakva je danas.

Kaže, djetinjstvo mu je bilo ispunjeno ljubavlju jer su se i otac i majka uvijek trudili da mu ništa ne nedostaje te se ono po ničemu nije razlikovalo od djetinjstva njegovih vršnjaka. Zajedno su uspjeli prevladati sve poteškoće koje je život nosio te svojim primjerom pokazali da je ljubav najvažnija.

Tetovirao lice brata s Downovim sindromom. Pogledajte dirljivu reakciju 

Jad Sader radio je u mlinu u blizini svoje kuće, a sin je često išao s njim na posao i pomagao mu. Isaa kaže kako njegov otac vodi normalan život i ljudi ga poštuju i vole jer im daje čistu ljubav i ništa ne traži za uzvrat.

"Jako sam ponosan na svoga oca. Uvijek mi je bio najveća podrška i uvijek je bio tu za mene", kaže za portal Brightside ovaj student stomatologije. Najljepše od svega mu je kada ga otac ponosno predstavlja drugim ljudima, pokazujući im kako je usprkos svome stanju odgojio dobrog čovjeka koji teži svojim ciljevima. 

Velika srca: par koji ima kćer sa sindrom Down posvojio dječaka čiji roditelji su ga se htjeli odreći

"Mome tati u očima možete vidjeti sjaj, radost i zadovoljstvo kada kaže drugima: 'Moj sin je doktor'. Njegove oči tada govore: 'Da, imam sindrom Down, ali sam odgojio ovog čovjeka i učinio sve što je u mojoj moći kako bi on postao liječnik i pomagao drugima'", iskreno će Sader.

  • Život ovisi o izborima

"Žena koja otkrije da nosi dijete s Downovim sindromom može pomisliti da joj je život uništen. Kao i u svakoj životnoj situaciji, i u ovoj postoji izbor - pričekati i preuzeti odgovornost ili odustati od ideje da imate dijete s tim stanjem", iskreno će Issa. "Da je moja baka odlučila da ne želi dijete s Downom, ja ne bih bio ovdje i ne bih vam mogao ispričati ovu nevjerojatnu priču", zaključuje mladić koji planira  snimiti film o svojoj obitelji.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!