Ostani doma
Savjeti stručnjaka
Vježbe s jajem žada za veće zadovoljstvo u seksualnom životu
Thinkstock

Vježbe s kuglicom ili jajem žada poznate su od davnina. Prema starim zapisima, u drevnoj Kini carice i konkubine stavljale su jaje od žada u rodnicu kako bi održale mišićni tonus

Vezana vijest

Kako i kod svega drugog i ovdje je bitno biti redovit i predan kako bi se vidjeli rezultati :)
Što više, to bolje5 iznenađujućih dobrobiti seksa za koje možda niste znali

Mišići vagine iznimno su važni za statiku i funkciju spolnih organa kao i za organe urološkog sustava te imaju značajno mjesto u području uroginekologije. Tijekom trudnoće, osobito nakon trudnoće i/ili porođaja, nakon gubitka uredne funkcije jajnika (postmenopauza), obično dolazi  do njihovog slabljenja. Neke žene, iako nisu unutar ovih skupina, također mogu imati slabe vaginalne mišiće. Radi se konstitucijskoj (urođenoj) slabosti ovih struktura.

Mišično-vezivni sustav vaginalne stijenke dio je mišićno fascijalne strukture koja čini dno zdjelice (dijafragma pelvis) te ih tako (šire) treba i shvaćati. Njihova uredna funkcija važna je, ne samo za zadovoljavajući spolni život, već i za  funkciju mokrenja (prevencija inkontinencije), adekvatnu poziciju maternice (prevencija descenzusa i prolapsa maternice- ovo podrazumijeva različite stupnjeve spuštene maternice), te adekvatnu funkciju debelog crijeva (stražnja vaginalna stijenka u bliskoj je vezi s debelim crijevom).

Kegelove vježbe i vježbe s kuglicama za donje mišiće zdjelice i kvalitetu orgazma

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Kao i za brojne druge probleme, i ovdje je stav da je navedene uroginekološke tegobe najbolje prevenirati. U svrhu prevencije slabljenja mišića dna zdjelice preporučuje se  izvođenje Kegelovih vježbi nazvanih prema liječniku koji ih je prvi uveo u praksu. Ove su vježbe dosta poznate u populaciji iako brojni navodi ukazuju da ih oko trećina pacijenata izvodi na krivi način.

Vezana vijest

Ne trebate partnera - možete obaviti sav 'posao' sami (i to jako dobro), kad god i gdje god
VJEŽBOM DO SAVRŠENSTVAEvo nekoliko savjeta kako postići potpuni orgazam

Kegelove vježbe za mišiće donjeg dijela zdjelice odnose se na mišiće kao cjelinu, iako je s ginekološkog aspekta (kao fokus je isključivo kvaliteta spolnog života;  spolna ugoda, kvaliteta orgazma) naš glavni cilj njihov prednji dio - dva kružna stezna mišića (sfinktera) koji kontroliraju prolaz mokraće i stezanje vagine.  Kao specifičnije vježbe za jačanje ovih mišića sugeriraju se vježbe s kuglicama u koje se ubraja i jaje žada.

Naime, u kineskoj medicini, žad se koristio za ozdravljenje i uravnoteženje ženskog reproduktivnog sustava. Osim jaja od žada u slobodnoj prodaji nalaze se i kuglice od silikona i stakla. Kuglice ili jaja dostupni su u više različitim veličinama; savjetuje se da se počne s velikim jajetom te se s povećanjem kontrole i snage mišića koriste kuglice  manje veličine. 

Jajem žada do većeg zadovoljstva u seksualnom životu

Izvođenje ovih vježbi (s kuglicom ili jajem žada) osim ovih organskih realnih benefita u smislu povećanja snage i tonusa mišića prema literaturnim navodima rezultira i boljim unutrašnjih skladom (ravnotežom/ homeostazom),  što obično dovodi i do većeg zadovoljstva u seksualnom životu što nije beznačajno budući da oko 43 % žena navodi probleme u smislu seksualne disfunkcije. Osim ovog, bolji unutrašnji sklad i ravnoteža, rezultiraju i adekvantnim hormonskim statusom te boljom ravnotežnom produkcije hormona.

Populariziranje ovih vježbi ima smisla i logike. Treba samo naglasiti da su one poznate od davnina. Naime, prema starim zapisima u drevnoj Kini carice i konkubine stavljale su jaje od žada u rodnicu kako bi održale mišićni tonus.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!