Ostani doma
Savjeti stručnjaka
Dermatologinja savjetuje kako izabrati učinkovitu kremu protiv bora
Thinkstock

Kozmetička industrija cvate zahvaljujući tome što se svim silama borimo ostati mladi. Kad je već tako, izaberite najučinkovitijie oružje za to - savršenu kremu

Starenje se najprije vidi na koži koja gubi elastičnost zbog čega dolazi do nastanka bora te žene u 30-ima počinju koristiti kreme koje bi trebale usporiti ovaj proces.
S obzirom da je u današnje vrijeme mladolik izgled imperativ, kozmetička industrija cvjeta.

Na tržištu postoje cijela paleta krema i ostalih proizvoda protiv starenja. Neke od njih koštaju 'suho zlato', a pitanje je koliko zaista djeluju. Ugledna dermatologinja Anjali Mahto stoga savjetuje kako ne bankrotirati pri kupovini kreme za lice te odabrati onu koja je učinkovita. 

Kada izabiremo kreme protiv starenja, treba čitati popis sastojaka i kupiti onu koja ima u sebi retinoide, antioksidanse i zaštitu  od sunca.

(FOTO: Thinkstock)

Retinoidi su derivati vitamina A koji potiču proizvodnju kolagena, a kolagen briše bore i sprječava nastanak novih. Retinoidi također ublažavaju promjene u pigmentaciji kože. No, ne očekujte odmah rezultate. Poboljšanja na koži vidjet će se u tri do  šest mjeseci redovitog korištenja retinoida, odnosno kreme obogaćene tim elementom.  Vodite računa da proizvod sadrži najmanje 0,1 posto retinoida. 

Antioksidansi blokiraju djelovanje slobodnih radikala koji nastaju izglagnjem kože suncu. Najučinkovitiji antioksidanski koje je poželjno naći u kremama jesu vitamin C, vitamin E i resveratrol. 

Krema protiv starenja kože imat će još više učinka ukoliko poboljšate kvalitetu svog života na način da jedete zdravo, pijete puno vode, redovito se rekreirate, dovoljno spavate i redovito se opuštate. Zaboravite cigarete, alkohol i šećer, želite li dugo izgledati i osjećati se mladima. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!