Ostani doma
Savjeti stručnjaka
Dermatologinja otkriva kako najjednostavnije i najjeftinije izbrisati bore
Thinkstock

Ako vam se ne da provoditi sate pred ogledalom, imamo rješenje. U nekoliko jednostavnih koraka, sačuvajte mladolik izgled

Dermatologinja Anjali Mahto otkriva kako na najjjednostavniji i najeftiniji način prevenirati nastanak bora i izgladiti one koje su se već pojavile.

Mnoge žene nisu spremne ili jednostavno ne žele kupovati skupe kozmetičke proizvode ili pak provoditi puno vremena pred ogledalom. Misleći na njih, ova je dermatologinja razvila jednostavnu rutinu protiv starenja kože, a uključuje nekoliko koraka. 

Jutarnja rutina

  • očistite lice
  • nanesite antioksidativni serum
  • hidratizirajte kožu
  • nanesite UV zaštitu

Večernja rutina

  • očistite lice
  • nanesite retinoid

Istina je, kaže ova dermatologinja, da su brojne kreme skupe zbog pakiranja i imena te ne treba na njih trošiti novac. Kupite jeftiniju inačicu koja sadrži retinoid, antioksidans i UV zaštitu. Također nemojte trošiti novac na sredstvo za čišćenje lica i skidanej šminke, već kupite jeftiniju varijantu. 

Ne trebate kupovati ni posebnu kremu ili serum za oko očiju. Doktorica Mahto kaže da će biti učinkovita i krema protiv bora koju koristite za cijelo lice. Ono najvažnije za područje oko očiju je nanijeti zaštitu protiv sunca.

Još nekoliko trikova protiv bora

Pijte dovoljno vode, jedite puno svježeg voća i povrća, spavajte na leđima i prakticirajte gimnastiku lica. Naravno, ako puštie, prestanite pušiti. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!