Savjeti stručnjaka
Dr. Ivana Nola: Kako se depilirati u trudnoći i na što treba paziti

Naša ugledna dermatologinja odgovorila nam je na pitanja vezana za depiliranje u trudnoći, što je dobro, a što treba izbjegavati

Tijekom trudnoće žene na svom tijelu doživljavaju puno promjena. Grudi i stopala se povećavaju, pojavljuju se prištići, a često imaju i probleme s desnima. Jedna od stvari na koje utječe trudnoća je i dlakavost na tijelu. Mnoge žene imaju više dlaka na licu, ispod pazuha i na nogama, a često imaju i gušću kosu. Ovo naravno ne vrijedi za sve žene. 

O tome kako se najsigurnije depilirati tijekom trudnoće razgovarali smo s našom uglednom dermatologinjom Ivanom Nolom. Žene se mogu depilirati voskom ili šećernom pastom tijekom cijele trudnoće. "Naravno, nema nikakvih kontraindikacija za ove vrste depilacije. Jedino je bitno, da koža par dana nakon depilacije ne bude tretiratana kemijskim pilinzima niti izlagana suncu", objasnila nam je na početku dr. Nola te dodala da  "bez obzira na  trudnoću, kožu nije dobro tretirati toplim voskom, jer se povećava rizik od nastanka hiperpigmentacija". Kako dalje naglašava jedino što se ne smije raditi tijekom trudnoće je laser epilacija. 

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

(Foto: Privatni album)

Treba izbjegavati kreme za depilaciju

U slučaju da trudnica ima popucale kapilare i proširene vene i dalje se može slobodno depilirati. "Ako postoje već popucale kapilare ili proširene vene, vjerojatnost da nastane par novih kapilara je nebitno u usporedbi s potrebom održavanja kože bez dlačica, a kapilare i vene se mogu tretirati skleroterapijom, koja se smatra i dalje zlatnim standardom tretmana kapilara i vene", kaže dr. Nola te naglašava da je bolje "izbjegavati kreme i gelove za depilaciju, te koristiti vosak ili britvicu". 

Kada dođe vrijeme za porođaj, liječnica preporučuje jednostavnost te savjetuje depilaciju britvicom kod kuće ili posjet kozmetičkom salonu za depilaciju voskom, treba koristiti antiseptičke kreme nakon depilacije, dva do tri puta dnevno najmanje tri dana.

 Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!