Ostani doma
Seks i veze

Dokazano je kako ljeto potiče seksualne aktivnosti. No ponekad je i usred ljeta želja veća od mogućnosti, ali zato su na tržištu gomile preparata i tableta za mušku snagu. Ali uzalud i tableta ako se njoj ne da, ali imamo i tablete za nju

Erekcije kao kamen, zastrašujuće dobar seks, tvrd kao čelik - sve su to parole pod kojima se prodaju čudotvorne tabletice za savršen seks. 

Neka istraživanja pokazuju kako muškarci postižu orgazam u 75 posto slučajeva, za razliku od žena koje sretan završetak ostvare tek u 29 posto. No htjeti ne znači nužno i moći, pa je tržište prepuno ekpresnih rješenja. Jedan takav novitet je i tzv. ženska Viagra.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

"Navjeći problem je bio kod žena, muškarci su imali to, sada imaju i žene. Samopouzdanje jača i energija se pojača", pojasnio je ginekolog Stefan Engelbrecht

Vlada uvjerenje da smo najaktivniji baš sada, kada nastupi vrijeme godišnjih odmora. Ako se ikad treba iskazati onda je to upravo tijekom ljeta.  

Liječnici tvrde da svaki četvrti muškarac, za razliku od svake druge žene, progovara o seksualnoj disfunkciji.

"Prvo pričaju o nečemu što nema veze s tim, a onda polako dođemo do toga da je smanjen libido, da svatko spava u svojoj sobi", rekao je dr. Engelbracht. 

Od uzimanja već notorne Viagre na recept, mnogima je lakše posegnuti na policu trgovina i benzinskih crpki, koje su prepune ekspresnih preparata za njega i za nju. Farmakolog, dr. Robert Likić naglašava, ako na nečemu piše prirodno, nikako ne znači da je i bezopasno.

"Neke od supstanci mogu ići u interakciju s lijekovima, recimo ginko može ići u interakciju s lijekovima protiv zgrušavanja ili ginseng s lijekovima za kontrolu krvnog tlaka", kaže. 

Na žalost, kažu liječnici, čak i po cijenu života, mnogi će ipak rađe progutati plavu ili rozu tableticu na svoju ruku nego na glas priznati da mu u krevetu ne ide. U takvom slučaju marketing je jako opasna stvar.

"Marketing za proizvode koji su često vrlo skupi, neispitane učinkovitosti i sigurnosti", dodao je Likić. 

Seksualna disfunkcija vrlo je ozbiljna dijagnoza za koju postoji i ozbiljan lijek, tvrde liječnici. Onaj na recept. 

 

Reci što misliš!