Ostani doma
Seks i veze
Zanemarite vanjštinu na duge staze: manje atraktivni muškarci bolji su za brak
Thinkstock

Pažljiviji su prema svojim suprugama, ljudi su na koje se možete osloniti, posvećeni svojoj obitelji. Zar je zaista bitno da izgledaju kao s plakata?

Sanjate markantnog princa na bijelom konju? Čekate ga da s njim provedete život? Nova studija provedena na Sveučilištu u Floridi na 113 heteroseksualnih parova s područja Dallasa, pokazuje da je to skroz kriva taktika.

Naime, naočiti frajeri koji će većini žena "zapeti za oko" i koji su svjesni svoje atraktivne vanjštine, nisu dobra partija za brak. Voditelji studije fotografirali su sve parove i ocijenili ih od jedan do deset prema njihovom fizičkom izgledu.

(FOTO: Thinkstock)

Potom su svim sudionicima postavljena brojna pitanja o svojim partnerima i partnericam te općenito o vezama i vrijednostima. Ispostavilo se da se muškarci koji su ocijenjeni manje taraktivnima više trudili oko svoje partnerice te su se pokazali kao bolji supružnici i to na više polja.

Visoko su ocijenjeni u obavljanju kućanskih poslova, preuzimanju inicijative u seksu, poklanjanja darova. S druge strane, atrkativniji muškarci dobili su lošije ocjene u spomenutim kategorijama, a i njihove su žene priznale da kraj svojih supruga moraju paziti na liniju te moraju redovno vježbati i zdravo jesti kako bi bile privlačne. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!