Ostani doma
Seks i veze
Zašto partneri varaju? Razlozi bi vas mogli iznenaditi
pixabay

Nerazumijevanje, osveta, promjena životnih ideja, želja za eksperimentiranjem i razilaženje u navikama rezultiraju upuštanjem u izvanbračne odnose

Varanje partnera može biti uzrokovano nepovjerenjem u osobu s kojom živite, može ga izazvati i vlastita nesigurnost, želja da se dokaže da smo još nekome privlačni, može biti neslaganje ambicija u krevetu. Oni partneri koji su u lošim vezama, s osobom s kojom imaju avanturu traže uzbuđenje, strast i novu dimenziju ljubavi koja najčešće na kraju ipak brzo splasne.

Partneri trebaju razumjeti da svoju curu/ ženu vide u svim raspoloženjima, svađama, predbacivanjima i trzavicama. Osoba s kojom se povremeno druže činit će im se bezbrižnija, atraktivnija, opuštenija. Kako bilo, donosimo nekoliko razloga za koje psiholozi tvrde da su uzrok prevare: 

1.) Partnerica me ne razumije

Preporučeno za tebe

Partner pronalazi opravdanje u tome što ga njegova pertnerica napada, želi mijenjati njegove navike, ističe mu probleme u vezi. On se osjeća napadnutim, ugroženim i kao izlaz iz problema vidi novu osobu s kojom će učiniti preljub.

2.)  Osveta

Partnerica me prevarila, rekao sam joj da je oprošteno, ali nikada to neću prihvatiti. I ja se imam pravo upustiti u aferu koja će mi donjeti spektakularan provod. Postoji mogućnost da ćete se u osobu s kojom "zabrijete" zaljubiti ili da ćete shvatiti kako ste vi i osoba s kojom živite ranije trebali pronaći rješenje za poboljšanje odnosa. 

3.) Životi nam se razilaze 

Smrt unutar obitelji, kulminiranje krize između partnerice i moje obitelji, nepoštivanje mog društva, razlike u načinu života, dolazak do drugačijih razmišljanja koja su suprotna od onih koje sam imao kada sam stupao u vezu s njom. Razilaženje u poslovima, promjena životnih ideja i gubitak želje da se približavmo jedan drugome u svjetonazoru rezultira pronalsakom nove osobe. 

4.) Panika

Ne uspijevam biti dobar svojoj partnerici u krevetu. Ona nije zadovoljna mojom veličinom ni tehnikom. Ne uspijem doživjeti erekciju. Pokušavam s drugom osobom popravljati probleme koji su me zatekli u krevetu. 

5.) Umišljanje 

Moja partnerica dobro izgleda, puno vremena troši na uređivanje, radi s muškim kolegama s kojima svakodnevno odlazi na kavu. Ona mene sigurno vara. Ja ću iskoristiti trenutak da joj vratim pa makar nisam siguran je li moj predumišljaj opravdan.

6.) Oskudna prošlost 

Nisam imao mnogo djevojaka prije moje sadašnje. Zanima me kako je spavati s drugima. Želim iskusiti neku novu vibru, mislim da sam propustio nešto što se teško može vratiti.  

aa4424b1dd1b2dcc7665789cb505638a.jpg?v=1

(Foto: Thinkstock)

7.) Prihvaćanje

Moja djevojka i ja istražujemo mogućnosti seksualnog života, nastojimo začiniti naš odnos tako da eksperimentiramo s drugim parovima. Smatramo da je poligamija u redu što ne utječe na naš kontakt. 

8.) Zašto ne?

Ako me partnerica ne uhvati u preljubu, neću joj ga priznati. U čemu griješim ako brinem oko partnerice, ali si povremeno dam oduška. Ona to ne mora znati. Niti ja njoj ne ograničavam s kime se kreće i gdje izlazi. 

9.) Razdvojenost 

Partneri koji žive na drugoj adresi osjećat će se usamljenima. Posao u drugom gradu izaziva osjećaj tuge, zapostavljenosti i razvija se želja za dobivanjem pažnje od neke osobe koja će to moći pružiti u trenutku slabosti.

10.)  Prekid   

Želim ju ostaviti, ali ne znam kako. Najbolje bi bilo da ona ostavi mene. Otkrivam joj upuštanje u odnos s drugom osobom što rezultira razdvajanjem. 

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!