Seks i veze
Seks usporava starenje, a evo koliko često se morate seksati kako biste ostali mladi
Thinkstock

Jeste li čuli? Seks nije samo zabava. Znanost kaže da ima dosta nevjerojatnih zdravstvenih pogodnosti

Sve - od raspoloženja do vašeg struka - dobit će poticaj od aktivnosti u vašoj spavaćoj sobi. I zahvaljujući novim istraživanjima, dobre vijesti ovdje ne staji. Seks

Pomlađuje vas - zbog redovnog seksa možete izgledati čak sedam godina mlađi! Seks povećava razinu ljudskog hormona protiv starenja DHEA, ključnog čimbenika u održavanju mladosti 10 dobrih razloga zašto se trebate seksati što češće

barem jednom tjedno može vam pomoći da živite duže, kažu znanstvenici.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

U novom istraživanju, znanstvenici s University of California promatrali su seksualne živote 129 majki tjedan dana. Sudionice su davale dnevno izvješće o svojem ukupnom zadovoljstvu, kao i slučajevima kad je došlo do sukoba, podrške i / ili intimnosti sa svojim partnerima.

Kad su usporedili njihove izvještaje s njihovim uzorcima krvi, otkrili su zanimljiv uzorak. Majke koje su se seksale sa svojim partnerima barem jednom u tom tjednu, imale su značajno dulje telomere - sitne komadiće DNK koji utječu na dugovječnost i zdravlje.

Tijekom vremena, telomeri koji se nalaze u vašim stanicama razgrađuju se kao posljedica starenja, slabe prehrane i prevelike uporabe alkohola, rekli su istraživači. No, ovi rezultati pokazuju da ih redovni seks može 'popraviti' i produljiti, čuvajući vaše stanice zdravima i mladima. Stoga, što čekate?

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!