Ostani doma
Seks i veze
Studija pokazala: Žene privlače muškarci kojima je obitelj ispred karijere
Pixabay

Žene smatraju da će muškarci koji će na prvo mjesto staviti obitelj biti bolji očevi i supruzi te da će biti uključeni u svakodnevni obiteljski život

Rezultati istraživanja provedenog u Belgiji ukazuju na to da se ono što smo dosad smatrali duboko ukorijenjenim u rodne uloge polako mijenja. U svijetu u kojem su žene sve više fokusirane na karijere, muškarci se posvećuju obiteljima, a pokazalo se da to žene jako privlači. 

Znanstvenici su anketirali 87 heteroseksualnih studentica. Pitali su ih što očekuju od svog partnera i kakav bi bio njihov idealan partner. Rezultati su pokazali da mlade žene daju prednost muškarcima koji su više fokusirani na obitelj, nego na karijeru i posao. 

Preporučeno za tebe

(FOTO: Pixabay)

Muškarci orijentirani na obitelj vrlo visoko su kotirali kod mladih žena orijentiranih na karijeru. Ispitanice smatraju da će muškarci koji će na prvo mjesto staviti obitelj biti bolji očevi i pružati njima i djeci podršku te biti uključeni u svakodnevni obiteljski život. 

Izgleda da u svijetu u kojem su žene sve više okrenute karijeri, na vrijednosti dobivaju obiteljski ljudi. Štoviše, oni su predmet čežnje mladih žena. Rezultati ove studije objavljeni su u časopisu "Springer Nature". 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!